NAMNINSAMLING

Skriv på för att rädda björnen Baloo!

DET HÄR VILL VI

Rädda björnen Baloo!

Björnen Baloo har levt under svåra förhållanden i Rumänien under nästan hela sitt 23-åriga liv. Han tvingas leva under helt fruktansvärda förhållanden och hålls instängd i en liten bur bredvid en skidlift. Kosthållningen är mycket dålig och han kan matas med cornflakes och få läsk och alkohol att dricka. Det händer att barn petar på honom med pinnar genom burgallret.


Genom att uppmärksamma Baloos öde kan vi också påverka attityden till andra björnar som lever under likande omständigheter i Rumänien – och sända ett tydligt budskap att vilda djur överhuvudtaget inte ska hållas i fångenskap för underhållning. Din underskrift är viktig. 


Vi på World Animal Protection vill att:

  • Rumänska regeringen ska agera och att Baloo flyttats från sin fångenskap, eftersom den är olaglig
  • Baloo får ett nytt, djurvänligt björnliv i björnreservatet Libearty, bara fyra timmar bort

Vi kan komma att kontakta dig med information om kampanjen samt hur du kan engagera dig i andra kampanjer. Det går att avregistrera sig från utskick när som helst.

FRÅGOR & SVAR

3 vanliga frågor

Vad gör ni med min namnunderskrift?

Med ditt och andras namn kan vi rädda Baloo! Efter avslutad kampanj kommer vi att överlämna underskrifterna till rumänska regeringen för att sätta press på beslutsfattarna. Din underskrift visar att politikerna måste få upp ögonen för Baloos lidande. Du kan komma att kontaktas av oss i framtiden men du kan alltid avregistrera dig från dessa utskick.  

Vad kan jag göra mer?

Det rumänska björnreservatet Libearty är då ett djurvänligt alternativ för att Baloo ska kunna leva ett naturligt björnliv tillsammans med andra björnar och få den hjälp han behöver. World Animal Protection bidrar till att Libearty är en djurvänlig plats för björnar som av någon anledning har svårt att klara sig själva i naturen. Våra insatser för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan gåvogivare. Genom att bli Animal Protector hjälper du arbetet för världens djur. 

Vad gör ni för djuren?

Genom vårt arbete inspirerar och påverkar vi människor, organisationer, företag och regeringar att förbättra förhållanden för världens djur. Vi skyddar vilda djur och arbetar för att de ska kunna leva fritt i naturen där de hör hemma. Vi hjälper djur i lantbruket, där miljoner djur lider i den intensiva produktionen. Vi räddar djur i katastrofer och arbetar förebyggande, så att djuren ska vara skyddade i framtida naturkatastrofer. Vi visar dessutom att människor och djur kan leva tryggt sida vid sida i samhället.

© World Animal Protection Sverige

08-617 79 70   info@worldanimalprotection.se     PlusGiro: 90 01 74-4     Bankgiro: 900-1744

Organisationsnummer: 802447-4481 World Animal Protection Sverige har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.